Heartbeat

Ahad, 22 Julai 2012

indulgence tempahan pertama

Banyak kali mengelak sebab sebok...akhirnya tak tahan dipujuk rayu...maka kuatkn semangat untuk menghasilkan kek ini.  Cerita disebaliknya... kek ditempah untuk hari Jumaat 20 Julai baru ni... Hari Rabu mula nak menimbang2 selepas balik sekolah... tengah menimbang2 aku dapati satu bahan x cukup iaitu glicerin si pelembut kek... Rasa2nya aku dah beli lama dah.. puaslah menyelongkar x terjumpa juga... apa yang aku bayangkn bekasnya selinder kecil macam bekas glucose syrap tu... hai xjadilah nampaknya nak buat hari ini..
Esok sajalah ...kebetulan hari esok jadualnya aku bercuti nk menghantar si along ke kolejnya...sempatlah nnti beli bahan dan balik nanti baru buat keknya...

Hari Khamis pagi, menghantar si along untuk masuk sem 5..Lepas mendaftar uruskan buku bank si angah kemudian danlah cilok kejap g beli bahan kek. Pukul 3.00 mendaftar ke asrama pulak.. Nak kata camane ingatkan sekejap rupanya sampai maghrib kat situ baru selesai... Balik,, singgah makan dan solat Isyak kt rumah kakak ipar... sampai rumah jam 10.00 malam..

Perkara pertama dibuat check semula bahan dibeli... rupanya glicerin bukan dalam botol slinder tapi dalam botol mcm botol essen jerk... kt situ memang aku x cari sebab x bayangkan botolnya cam gitu... tengok2 ...memang betul aku dah beli benda ni... terletak elok dlm bekas bersama2 botol2 essen yang lain...YaAllah YaRabbi...inilah dugaan...dahlah dalam waktu yang sama nk deco kek utk pra sekolah...ni nak kena tunggu masak kek ni dulu pulak dah..pukul berapalah nak tido ni karang... InsyaAllah...aku boleh....

Akhirnya siap juga kek aku dalam pukul 2.00pagi...dah bakar kek nk tunggu sejuk lagi kan??? ambik masalah pulak... mengikut petua tok guru, kek nya mesti dibuat awal semalaman supaya lebih sedap dan lembab..tapi nak buat camaner ...silap sendiri... tak tahulah camaner rasanye...jom tengok gambar...




Tiada ulasan: